Seurannan avulla varmemmin maaliin

Usein oirekuva ja riskitekijät tarkentuvat sitä mukaan, mitä pidempään asiakkaan kanssa työskennellään. Näin ollen aina yksi kerta vastanotolla ei riitä.

Itselläni vastaanottokäynnin kesto on 45-75min, jotta käynnistä saadaan mahdollisimman paljon irti. Lisäksi tapanani on tarvittaessa pitää kontaktia asiakkaaseen puhelimitse lähipäivien aikana. Kontrollisoitoin pyritään hankkimaan lisätietoa asiakkaan oirekuvasta ja kokemasta haitasta. Vastaanotolla voidaan sopia tiettyjä tarkkailtavia asioita, jotta asiakas osaa vastata kysymyksiin kontrollisoittojen aikana mahdollisimman selvästi. Tätä kutsutaan seurannaksi.

Seurannan avulla voidaan:

  • varmistua diagnoosista/tarkentaa diagnoosia
  • arvioida hoidon vaikuttavuutta
  • arvioida tarvetta muuttaa hoito-ohjelmaa
  • tarkentaa hoitoennustetta ja aikataulua
  • tukea asiakkaan motivaatiota ja vastata asiakkaan mahdollisiin lisäkysymyksiin

Ylirasitusperäisiin, pitkittyneisiin tai toistuviin tule-oireisiin on harvoin tarjolla nopeaa vastausta. Parempi ajattelutapa on pyrkiä löytämään mahdollisimman nopeasti oikea suunta, jolloin karsimalla riittävästi oireilun syy- ja riskitekijöitä oireilu jää kokonaan pois.

Kiitos kun luit! 🙂

Voit laittaa blogistani palautetta ja ajatuksia, mitä tämä sinussa herätti. Otan mielelläni vastaan blogi-ideoita, jos kaipaat lisätietoa jostain tule-oireiluun liittyvästä.

Aktiivista kevättä!

Veijo Marin

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn